Drie lichte speciaalbieren

Op aanraden van Peter van café Frape te Maastricht drink ik drie speciaalbieren van 3,5%, 3,8% en 4,5%. Het hoeft niet altijd zwaar te zijn om speciaal te zijn.

Ik begin met een Slomo tafelbier (3,5%) van brouwerij Oedipus uit Amsterdam.

Ik heb nog nooit tafelbier gedronken, maar bij de eerste slok herkende ik het wel als tafelbier. Vreemd hè, maar wel lekker! Denk aan de monniken die zwijgend bij hun avondmaal tafelbier drinken, en bij elke slok Slomo wordt dat beeld sterker. Wat het precies inhoudt dat tafelbier weet ik niet, maar om je eten ermee weg te spoelen is het ideaal. En toch heeft ie veel smaak. Deze zal ik vaker lusten, ook zonder voedsel.

20140924_131644

Ik krijg nu een Stouterik (4,5%) voorgeschoteld van Brasserie de la Senne uit Brussel.

‘The Brussel Stout’ staat er op het flesje. Sinds vandaag ook de mijne. Wat een smaak heeft dit bier. Meer zeg ik er niet over, zo snel mogelijk zelf gaan proeven. je weet waar! Persoonlijk is het mijn favoriet deze middag.

 

20140924_151643

 

De welbekende Dead Pony Club van Brewdog. Dit keer de Californian Pale Ale van 3,8%. 

Fris, fruitig en op deze herfstdag verwarmt de Californische zon je met elke slok die je neemt. Knap hé van die Schotten!

Wat ben ik zonder de adviezen van Peter. Niet veel! En lieve lezer u moet me dankbaar zijn dat ik mijn lever op het spel zet, zodat ik de adviezen kan doorgeven. Vandaar dat ik vandaag bieren drink die laag in de alcohol zijn. En ik denk dat ik dat vaker zal doen, want de smaak is buitengewoon en ik wil nog langer mee.

 

 

Deel dit artikel

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.