Huismoeder van Ramses Bier

Ik ben weer eens thuis. Dit keer in Groningen en natuurlijk in De Koffer. Jullie weten, trouwe lezers, dat ik verliefd ben op dit kroegje. Een ABT café die de bieren van de maand altijd enorm promoot. Vandaag heb ik keuze uit een aantal daarvan. Dat kan omdat ze gewoon bijbestellen als het biertje op is; en zo hoort het. Vandaag drink ik de Huismoeder van Ramses Bier en een Immerz Ale, gebrouwen door De Prael, de parel van de Wallen!

 

download (17)
Voor design alleen al moeten we Ramses Snoeij belonen!

 

De Huismoeder van Ramses Bier is een schot in de roos. Gedurft, gewaagd en geslaagd! Een brouwer die thee durft te gebruiken in zijn brouwsels is of gek of geniaal. Ik kies voor dat laatste. Zo zie je maar er staat ons ons nog zoveel te wachten, zodat het je als speciaalbierliefhebber onmogelijk wordt gemaakt om eens lekker depressief te zijn. Soms wil ik wel, maar dan heeft een of andere waanzinnige brouwer iets gefabriceerd, waardoor je overtuigd raakt dat de hemel gewoon hier op aarde is. God is geen DJ maar een BM (BrewMaster)! Genoeg lof over Ramses Bier! Nu snel naar je plaatselijke slijter en inslaan dat bier van Ramses, daarna  met vrienden en vriendinnen ervan genieten en het lekkerste biertje uitroepen; hij heeft er slechts twintig gebrouwen!!!

 

20141205_173919
Met het winnen van een blindproefwedstrijd heeft Herr Immerz een eigen biertje mogen samenstellen.

 

Voordat je de plaatselijke slijter overvalt en beroofd van Ramses Bier lees eerst wat ik te melden heb over Immerz Ale. Een goddelijke DIPA. Een van de lekkerste die ik heb gedronken. Doordrinkbaar, heerlijk in balans en een mooie samenspel van bitter en zoet. Dat heeft Maarten Immerzeel goed bedacht. Wat ik begreep heeft deze dude een blindproefwedstrijd gewonnen en mocht hij daarom een biertje bedenken die dan weer is gebrouwen door De Prael. Och de Prael, och De Prael, och De Prael. genoeg lof over De Prael, de mooiste zaak op de Wallen. Ik hoop dat meerdere brouwers Maarten vragen iets voor ze te bedenken, want hij weet wat ik lekker vind, en dat is niet homo-erotisch bedoeld.

 

Immerz Ale doet mij denken aan een van mijn favoriete brouwers, namelijk Herr Immer van Immer Bier. Een karakter gespeelt door Dieter Hallervorden, de leukste levende duitser en de bedenker van de beste slogan ooit: Ich trinke Immer! Een slogan die zo goed is dat ik er over denk Brouwerij Immer op te starten. Doe je mee Maarten!?

 

download (19)
Didi Halervorden als Herr Immer!

 

Tekst: A Yavuz

Deel dit artikel

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.