Uitslag prijsvraag Molenbier!!!

Het was me een prijsvraag wel! Maar uiteindelijk zijn we eruit gekomen. In mijn vorige stukje, Klap van de Molen, schreef ik over een slijter in het zuiden van ons landje. Ik liet een beetje doorschemeren dat daar meer bier van de Molen te verkrijgen zou zijn dan in Bodegraven. Zelf was ik daar namelijk van overtuigd! Maar moet nu toegeven dat ik er helemaal naast heb gezeten. Omdat iedereen op de prijsvraag als antwoord Mierlo-’t Hout heeft gegeven, gaat de prijs naar mezelf! Geintje natuurlijk. Onderaan dit verhaal maak ik de gelukkige winnaar bekend.

 

20141121_123533
Het moge wel duidelijk zijn waar je de meeste bieren van De Molen kan kopen!

 

Het is een tijdje terug dat ik in De Molen ben geweest, buiten het Borefts festival die ik elk jaar trouw bezoek, is het al weer ruim twee jaar geleden. Voor een gouwenaar een slecht gemiddelde, ik hoop dat de bier-goden me vergeven. Vandaag is het echt koud buiten, maar het zonnetje schijnt. Naast het kacheltje tik ik op mijn apparaat deze tekst en geniet van een Jaco & Sigrid Kaapse Brouwer Pale Ale van 4,8% en dadelijk zal ik tot mij nemen de Prachtig & Machtig de Emelisse/De Molen Barley Wine van 10,2%. Daar verheug ik mij enorm op. Niet dat de Pale Ale niet lekker is, maar met dit weer heb je een hartverwarmer nodig. En inderdaad als ik hem even later getapt krijg en er van nip is het duidelijk; dit is goddelijk vocht! Zacht, hij glijdt er in, zoet en kruidig, hij plakt aan je gehemelte, en een schuimkraag die zich ontwikkeld als een Guinness! Zeer bijzonder nip-bier waar ik met moeite van af kan blijven.

Een aantal jaar geleden was de keuze aan molenbier in hun knusse winkeltje niet wat het nu is; vandaar dat ik dacht dat de slijter in Mierlo-’t Hout er meer had liggen. We kunnen ze troosten met het idee dat ze waarschijnlijk in Nederland op de tweede plek staan met hun keuze aan Bodegraafs vocht!

20141121_123709
Onderstaande winnaar heeft genoeg te kiezen!

 

En nu de winnaar van de prijsvraag: Jongens en meisjes het is niemand minder dan Gerard van der Weide. Deze lieve jongeman en fanatiek Pint-lid heeft aan meerdere prijsvragen meegedaan op onze site en facebookpagina, zodat het nu tijd werd dat we hem lieten winnen. Na 8 keer trekken kwam zijn lootje uit de bus…Natuurlijk hoop ik erop dat hij de fles naar keuze met mij gaat drinken!

 

Tekst: A. Yavuz

Deel dit artikel

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.