Eindhoven de gekste!!!

Het biertrip seizoen 2016/2017 is begonnen. Wij trappen af op Zaterdag 5 november met een bezoek aan de lichtstad. Het wordt weer een all-in uitje om je vingers bij af te likken. Lees het programma om alvast in de stemming te komen.

In de prijs zit een retourtje met de trein vanaf elk station in Nederland naar Eindhoven. We spreken af om 13.30 uur in de stationshal van Eindhoven. Vanaf hier wandelen we via de Dommel naar onze eerste locatie. Iets voor tweeën komen we aan bij Stadsbrouwerij Eindhoven. Zoals bij elk uitje beginnen we met lekker eten. Wij raden de hamburger aan met overheerlijke frieten. Deze hebben ze in verschillende soorten maar allemaal even lekker. Tijdens ons bezoek aan deze toplocatie, waar ze in hun proeflokaal Café 100 Watt enkel hun eigen bieren schenken, en wees gerust want keuze zat, gaan we in proefglazen daar zes van uitproberen. Na de smakelijke lunch volgt een rondleiding over het terrein waar zich naast de brouwerij ook een distilleerderij bevindt. Hier wordt oa gin, wodka, diverse likeuren en bierbrand uit de ketels getoverd. Uiteraard proeven we hier ook eentje van mee.

projecteindhoven1

Stadsbrouwerij Eindhoven - Proeflokaal
Stadsbrouwerij Eindhoven – Proeflokaal

 

Rond een uur of 4 verlaten we onze vrienden van de brouwerij aan de Dommel en bezoeken we De Drinkers Pub. Hier hebben we tijd voor een biertje na keuze. En wat voor een keuze!!! Meer soorten bier vind je niet in een kroeg in Eindhoven of ver daarbuiten.

pub

 

We gaan daarna op weg naar een unicum voor biertrips. Een kleine proeverij in een schitterende en knusse bierwinkel aan de Bergweg. De Bierbrigadier heeft een zeer mooie collectie locale en internationale craftbieren. Ik zou zeggen sla je slag en koop zoveel biertjes als je dragen kan. 

De Bierbrigadier heet ons welkom
De Bierbrigadier heet ons welkom

 

Om het hoekje bevindt zich brewpub Van Moll. In deze zaak waar ik altijd emotioneel wordt van hun keuze aan bieren op de tap, drinken we een bier van eigen makelij en nog eentje vrij na keuze. Ik verheug me nu al op hun gehaktballetjes. Rond een uur of acht eindigt ons uitje en is de gezamenlijke pot zo ongeveer op, anders nemen we er nog een bij Van Moll.

Voor de liefhebbers staat naborrelen bij ’t Rozenknopje op het programma of je trekt je eigen plan en valt richting station nog ergens binnen. Want je weet het, Eindhoven de gekste!!!

van-moll-foto

De boys van Van Moll

Kosten van dit uitje inclusief treinkaartje retour bedraagt € 75,- zonder treinkaartje  €65,-

Reserveer je plek door € 10,- over te maken op ibannummer NL 49 RABO 0126 3804 73 tnv Biertrips ovv Eindhoven de gekste. Restant van € 65,- of €55,- betaal je in contanten op 5 november aan de gids. We maken de gezamenlijke pot ook gezamenlijk helemaal op.

Er is maximaal plaats voor 25 personen dus wees er snel bij. Na reserveren stuur een mail naar info@biertrips.nl zodat we je je treinkaartje kunnen mailen. Print deze ook uit of sla hem op op je smartphone, anders krijg je een boete.

Tot snel!!!

Tekst: Ali Yavuz


 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel

Reageren is niet mogelijk.