30 Januari Bieruitje Brussel

Zaterdag 30 januari vertrekken we met eigen vervoer naar Brussel waar we ons opmaken voor een te gekke dag, avond en nacht.  We spreken af bij Station Gouda om 10.30 uur en vertrekken met eigen auto’s naar Sint-Gilles, een van de mooiste deelgemeentes van Brussel. Rond 12.30 uur komen we aan bij de overnachtingslocatie waar onze gids Mauro ons opwacht. 

belga-selection-3
Café Belga aan het Flageyplein. Hoe later hoe gezelliger.

 

 

Standaard op onze kroegentochten beginnen we met het leggen van een stevige bodem. Hierdoor vergroten we de kans dat we de tocht ook met zijn allen kunnen aflopen. In de wijken Sint-Gilles en Elsene bezoeken we knusse en locale pareltjes. Indrinken bij een Portugees volkscafe om daarna speciaalbiercafés te bezoeken met namen als Moeder Lambic, Brasserie Egalite, La Maison du Peuple, Café La Pompe, Café Belga, L’Amaire à Boire en Café Flip waar we eindigen met een spelletje sjoelen. De winnaar krijgt een grote fles na keuze. 

a533a7dcd74c1d897345692b2b3d84bd
Café La Pompe een voormalig benzinepomp station.

 

De gezamenlijke pot zal dan nu op zijn maar dat hoeft ons niet tegen te houden om rond het Flageyplein nog tot laat door te gaan. Onze gids regelt een of twee woningen die we helemaal afhuren (zit in de prijs) waarvandaan we einde van de ochtend weer opweg gaan naar Gouda.

Moeder Lambic achter het gemeentehuis van Sint-Gilles. Hier wil je nooit meer weg.
Moeder Lambic achter het gemeentehuis van Sint-Gilles. Hier wil je nooit meer weg.

 

Kosten uitje incl overnachting bedraagt  € 100,- pp. We maken de pot helemaal op aan heerlijk eten en heel veel speciaalbiertjes aan Belgische prijzen!!! Hoera!!!

Reken voor vervoer Gouda Brussel vv als je meerijdt een tientje extra.

Mail 

Ons als je meewilt. We houden dit uitje met maximaal 12 personen. Tot snel!!!

Deel dit artikel

Reageren is niet mogelijk.